HŰTŐgép MOSÓgép MESTER utca Budapest | Hasznos tanácsok hűtőgéphez | Használt HŰTŐgép, használt MOSÓgép GARANCIÁVAL! AKCIÓ! 10-20-40% engedmény! Csereakció! Hibás gép BESZÁMÍTÁS! | Rendelés telefonon, weben.

Hasznos tanácsok hűtőgéphez | Használt HŰTŐgép, használt MOSÓgép GARANCIÁVAL! AKCIÓ! 10-20-40% engedmény! Csereakció! Hibás gép BESZÁMÍTÁS!

GARANCIA
SZÁLLÍTÁS
HŰTŐK
KOMBINÁLT
HŰTŐK
FAGYASZTÓK
START
FELÜLTÖLTŐS MOSÓGÉPEK
ELÖLTÖLTŐS MOSÓGÉPEK
SZÁRÍTÓGÉPEK, MOSOGATÓGÉPEK
» hutomosomester.hu / Hasznos tippek / Hasznos tanácsok hűtőgéphez /
 
Hasznos tippek hűtőgéphez!


Hűtőszekrényét jól elhelyezni: soha ne tegyük hőforrás, tűzhely vagy fűtőtest közelébe, lakásunk hűvösebb részében keressünk neki helyet. A fal és a gép hátsó, rácsa között legalább egy tenyérnyi rés legyen. A gép felett is hagyjunk legalább ennyi rést, hogy a meleg szabadon távozhasson.

Forró, meleg ételt ne tegyünk a hűtőbe: így kevesebb energiát igényel a lehűtése és a forró étel párája sem okoz jegesedést.

Fagyasztóból az ételt előbb a hűtőbe: áttenni a felengedő étel hűti környezetét, így energiát takarít meg.

Ne hűtsük túl a készüléket:
általában elegendő élelmiszereink számára, ha a hűtőszekrényben +5 °C tartunk. Ha csak két fokkal hidegebb hűtőnk, már kb. 5 000 forinttal nő az éves villanyszámlánk.

A jégréteg rontja a gép hatásfokát és növeli fogyasztását: például 2 cm vastag jégréteg rakódott le a mélyhűtő fiókban, akár évi 3 000 Ft-tal többet fogyaszt.

Letörölni a vizet az élelmiszerről fagyasztás előtt: 1 kg víz lefagyasztása többször annyi energiát igényel, mint 1 kg száraz anyagé.

Javasolt ellenőrizni, a hűtőszekrény ajtó záródását: egy papírdarabkára rácsukjuk az ajtót és az szoros, nem csúszik ki, akkor jó a zárás. Ellenkező esetben célszerűbb, ha kicseréljük az ajtó szigetelőgumit.

Egyszerre kivenni a hűtőből az élelmiszert: kerülve az ajtó fölösleges nyitogatását minden ajtónyitáskor meleg levegő tódul a hűtőbe, amit le kell hűteni.

Érdemes felcímkézni a csomagolást: így elkerüljük, hogy a fagyasztóban sokat kelljen keresgélni és a hűtőgép ajtaja rövidebb ideig van nyitva.


Fontos fogalmak!

Hűtés: az élelmiszerek alacsony hőmérsékleten (+4 – -6 fok között) történő tárolása. A hűtés az enzimek működését és a mikroorganizmusok szaporodását lassítja.

Mélyhűtés: élelmiszerek nagyon alacsony hőmérsékleten (-18 fok) alatt történő tárolása.

Gyorsfagyasztás: élelmiszerek -18 fok alatt kis adagokban (Max. 2 kg) történő lefagyasztása (ez azért fontos, hogy a nyersanyagokban levő vízkristályok nem szúrják át a sejtfalat)

No frost: olyan hűtőszekrény, ahol a készülék falára nem rakódik pára és jég, mert a rendszer levegőáramoltatás segítségével ezt megakadályozza. Így a készüléket nem kell rendszeres időközönként leolvasztani.

Visszamelegedési idő – azt az időtartamot jelzi, amíg a fagyasztóban tartott élelmiszerek nem károsodnak áramszünet esetén. Tipp: ha áramszünet esetén nem nyitjuk ki a fagyasztó ajtaját és tele van a rakodótér, akár 2-4 napig is elállhat benne az étel. Ha félig van a fagyasztó, akkor ez az idő 1 nap.

Klímaosztályok: azt a környezeti hőmérséklet-tartományt jelölik meg, amelyben a hűtőgép biztonságosan üzemeltethető.

SN +10 és + 32 fok között

N +16 és +32 fok között

ST +18 és +38 fok között

T +18 és +43 fok között


Fagyasztó jelölések

* 1 csillag: -6 fokon vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten az élelmiszer kb. egy hétig tárolható (ez jelöli a legalacsonyabb minőséget, ma már gyakorlatilag nem létezik a piacon).

** 2 csillag: -12 fokon vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten az élelmiszer kb. 1-2 hétig tárolható.

*** 3 csillag: -18 fokon vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten történő élelmiszer-tárolásra alkalmas tároló, mely szintén megfelelő maximum 1kg mennyiségű étel lefagyasztására.

**** 4 csillag:-18 fokon vagy annál alacsonyabb hőmérsékleten több hétig történő tárolására és nagyobb mennyiségek lefagyasztására. 
HŰTŐgép MOSÓgép MESTER utca
hutomosomester.hu
Elérhetőségünk telefonon
06-1-783-07-03
06-70-250-71-79
©hutomosomester.hu
minden jog fenntartva

» céginformáció | » adatvédelmi tájékoztató
HŰTŐgép MOSÓgép MESTER utca
hutomosomester.hu
Elérhetőségünk személyesen
1095 Budapest, Mester u. 3. »
Nyitva: H-P, 9-18-ig
Javascript nélkül a webhely funkciói nem működnek! Engedélyezd a javascript futtatást a hutomosomester.hu webhelynek!